Het is middenin de winter: donker, koud, vaak nat, en ongezellig. Niet de tijd van het jaar die uitnodigt tot een spontane lachbui. Integendeel, de winter is voor veel mensen het meest deprimerende jaargetijde.

sfeerbeeld Lachende vrouw De wetenschap van het lachen

We vallen meteen maar met de deur in huis: lachen is gezond! Wist je dat lachen stress vermindert en de bloeddruk verlaagt? En dat ‘t het immuunsysteem versterkt en ontstekingen remt? Geloof ons, het is waar!

De wetenschap van het lachen, de Gelotologie, heeft er namelijk onderzoek naar gedaan. Het woord Gelotologie komt uit het Grieks: “gelos” betekent “lachen”.

Lachen heeft nog meer positieve eigenschappen. Het traint spieren in het gezicht, de buik, de rug en de taille, en het zorgt ervoor dat het lichaam endorfine aanmaakt. Dat stofje verlaagt pijn en maakt vrolijk. En dames en heren, het stimuleert het leven tussen de lakens! Geen wonder: lachen versterkt het menselijk contact (ook in relaties die al járen bestaan), en gaat conflicten tegen. Het is, kortom, een antidepressivum, antibioticum en een afrodisiacum inéén. We zeiden het al: lachen is gezond!

Lachen is aanstekelijk

sfeerbeeld lachende vrouw in zwart/wit

Er wordt in Nederland in het openbaar weinig gelachen. Loop door een winkelstraat, of stap in een bus of trein, en je ziet over het algemeen niet echt vrolijke gezichten. Dan lach je zelf ook niet. Terwijl uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zelfs glimlachen al een positief effect heeft op de omgeving. Even zoeken op YouTube, en je vindt geweldige filmpjes van mensen die op een perron of in een volle trein beginnen te schaterlachen om iets op hun smartphone of tablet. Of gewoon om niets. Het gevolg: de medereizigers lachen uiteindelijk mee.

Het betreft hier dan wel reclames, de boodschap is duidelijk: lachen werkt aanstekelijk. En daar maken wij bij onze lach workshop, onder leiding van een echte lachdocent, gretig gebruik van. Ben je bang dat je niet op commando kunt lachen? Wij durven te wedden dat als je je familie, vrienden of collega’s hoort, je vanzelf mee lacht. Of toch op z’n minst begint te glimlachen. En je weet nu: dat is gezond!

Dus: heb je behoefte aan een boost van je stemming en je gezondheid? Boek dan onze lach workshop in één van onze steden: Amsterdam, Alkmaar, Egmond aan Zee, Purmerend of in de Zaanstreek!

Wilt u meer informatie over een ander leuk uitje, klik dan op onderstaande knop.

INFO blok 352px

 Noord Hollandseuitjes lachend kind

telefoon open icon ak 30px   06 - 81 56 59 92

 

email icon ak 30px anneline@noord-hollandseuitjes.nl