sfeerbeeld oud roestig slot escape diner uitje Noord Holland

Bij Noord-Hollandse Uitjes verzorgen we een aantal spellen waarbij een moordzaak moet worden opgelost. Het Escape diner spel is er één van. Nu eens niet “in het wild” (nat, koud of juist snikheet) de daders van een misdrijf achterhalen, maar behaaglijk binnen. Op een stoel aan een tafel in een restaurant.

Een detective die erom bekend staat zaken vanuit zijn stoel te kunnen oplossen, is de bewoner van Baker Street 221B. Over wie hebben we het nu?

Raadsels, raadsels…

sfeerbeeld mooi slot escape diner uitje Noord Holland Het is een feit: we houden van raadsels oplossen. Waarom? Omdat de mens een nieuwsgierig en probleemoplossingsgericht beestje is. Met die hersenen van ons overdenken we alles, en wat we niet begrijpen willen we uitzoeken. Daarom zijn detective- en politieseries zo populair. Of ze nou op televisie zijn of in boekvorm, Zweeds, Brits, Deens, Frans, Amerikaans of Nederlands, deze series behoren tot de meest bekeken en gelezen in de Westerse wereld.

 

Boeken van Sir Arthur Conan Doyle

De detective aller detectives is Sherlock Holmes, door Sir Arthur Conan Doyle in 1886 in het leven geroepen. Het succes van de detective was onmiddellijk en groot. Conan Doyle had echter zo’n haat-liefde verhouding met zijn creatie dat hij Sherlock al in 1893 in de Reichenbach Waterval liet omkomen.

Dat was buiten de waard – of liever: de grote schare fans – gerekend. Zo verzot als Sherlock was op onmogelijke breinkrakers, zo verslingerd waren de lezers aan de grote detective. Conan Doyle had geen keuze: in 1901 keerde de speurneus terug, in The Hound of the Baskervilles. Conan Doyle bleef nog korte Sherlock verhalen schrijven tot 1927. Toen was de pen dan toch leeg.

 

Sherlock was met zijn “side kick” Dr. Watson de bewoner van Baker Street 221B. Schuilt er in jou ook een briljante speurneus? Trommel je familie, vrienden of collega’s op en ontdek het bij ons Escape diner spel!

Wilt u meer informatie over een ander leuk uitje, klik dan op onderstaande knop.

INFO blok 352px

 

telefoon open icon ak 30px   06 - 81 56 59 92

 

email icon ak 30px anneline@noord-hollandseuitjes.nl